Home

10000 bezoekers op mijn weblog

Image

Joehoe...al 10000 bezoekers op mijn weblog!!!

Ik sta er versteld van dat er nog steeds zo vele mijn weblog bezoeken, ondanks dat ik alweer een hele tijd terug ben in Nederland!!! Fijn dat ik op deze manier (door mijn weblogverhalen) andere toekomstige vrijwilligers misschien enthousiast kan maken om naar Agape te gaan!!!


Ik wil nog even stilstaan bij het overlijden van Baba Mtshali:

"Heel bijzonder, heel gewoon,
gewoon een heel bijzondere man!"

'Asambeni' ... ik hoor het hem nog zeggen! Ik zal hem nooit vergeten!

Liefs Eelke

...helaas het zit er alweer op! Back in Holland!

Image

Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering...
Het afscheid van alles en iedereen in Zuid Afrika viel me erg zwaar! 2 maanden is veel te kort voor mij, dat is iets wat voor mij vast staat! Maar ik ben blij dat ik deze onvergetelijke, leerzame ervaring heb mogen meemaken!
Afscheid nemen van die lieve, zorgzame, schattige, stralende kids...Je geeft ze een dikke knuffel en zegt ze: 'Goodbye', maar werkelijk het besef hebben dat je echt weggaat hebben ze volgens mij niet en dan heb ik het vooral over de jongste kinderen! En met de wat oudere kinderen...eindelijk heb je een band (vertrouwen) met ze opgebouwd en dan moet je ze weer verlaten, pff zo pijnlijk is dat! Van kinderen die normaal erg stilletjes zijn, dat juist die kinderen op een onverwachts moment naar je toe komen en zeggen dat ze je gaan missen, snik!

Wederom weer veel beleefd, gedaan....en voor elkaar gekregen!!!

Image

Woensdagmorgen hadden we een afspraak bij Wood and Garden. Het bedrijf waar we onze speeltoestellen hebben besteld. Samen met Gunter (projectcoordinator) en Tessa (vrijwilligerscoordinator) zijn we erheen gegaan om alles definitief te maken!
Het gaat super worden, ik weet het zeker!!! Ik kan niet wachten om alles in realiteit te zien op Agape. Die lachende gezichtjes van de kids als ze aan het spelen zijn....
Hieronder kun je enkele tekeningen/foto's zien van hoe het er ongeveer uit komt te zien. Het zal nog een tijdje duren voordat de speelplaats er werkelijk komt te staan, omdat eerst alle huisjes klaar moeten zijn en dat gaat nog wel even duren! Dus voor vele een antwoordt op hun vraag: Helaas ik ga het niet meer meemaken dat de speelplaats wordt geplaatst op Agape, maar des te meer reden om nog een keer terug te komen :p
Wanneer alles er staat, hebben ze me zowieso beloofd om foto's naar me op te sturen van het eindresultaat!!

2 weken vakantie...voor de kids!!!!

Image

Vrijdag 30 maart hebben de kids vakantie gekregen....2 weken schoolvakantie! Alle 50 kids hele dagen op Agape, alhoewel....er zijn een aantal kinderen op Agape die 100% wees zijn, maar er zijn er ook een aantal die nog wel iets van familie hebben (zoals een vader of moeder of opa of oma of tante etc.) Wat betekend dat sommige kinderen nog wel eens in weekenden of vakanties naar hun familie gaan! Helaas kan de familie de volledige zorg van het kind niet helemaal op zich nemen omdat ze te ziek zijn, geen geld hebben etc.
Wij hebben met de vrijwilligers een vakantieprogramma in elkaar gezet. Elke dag hadden we wel weer een andere activiteit gepland.
Dinsdag was het zo'n goed weer, dus hebben we hier maar meteen gebruik van gemaakt: we zijn gaan zwemmen met alle kids! Wel in groepjes, zodat we het overzicht nog een beetje konden behouden. Maar als je iets leuks met de kinderen hier wil gaan doen, dan is zwemmen altijd oke, dit vinden ze zo geweldig!

Leuk weekend, indrukwekkende film, goed nieuws!!

Image

Daar ben ik weer...weer een week voorbij! Oh, wat gaat het toch snel! Elke keer zeg ik het weer, maar het is echt zo!
Afgelopen weekend ben ik met 2 andere vrijwilligers naar Drakensberge geweest. We hebben een auto gehuurd en zijn zaterdagmorgen daarheen gereden...was wel ff lastig, want je moet hier natuurlijk links rijden! Maar het raakte al snel gewend! Na 3 uur rijden, heel aangekomen bij ons verblijf 'Khotso'. We hadden een erg gezellig hutje, 'rondavel' genoemd, waar we zouden overnachten.
Zondag zijn we via de Sanipass naar Lesotho gereden. Lesotho is een buurtland wat op 3000 meter hoog ligt. De Sanipass is echt een hobbel de bobbelweg door het gebergte van drakensbergen heen. Echt een heel erg mooie natuur/omgeving!

Bellen/sms...

Heel even kort...
Als je wilt sms, kun je dit toch beter naar mijn afrikaans nummer doen en dit is 0027-732888634 Dit hetzelfde met bellen, maar bellen kun je ook naar het vaste nummer in ons huis en dat is: 0027-317621205
Want ben erachter gekomen dat naar mijn nederlands nummer toch duurder is, want alle smsjes die ik krijg kost mij ook veel geld, oeps!!! Dus vanaf nu alles graag naar mijn afrikaanse nummer..hahah!!


Alweer op de helft.... :(

Image

Na een drukke week, heb ik nu eindelijk een gaatje vrij kunnen maken om mijn weblog up to date te maken ;) ....
Ik ben een enorme uitdaging aangegaan: ik heb parachute gesprongen boven pietermaritzburg!!! Erg grensverleggend, want zoals de meeste weten is een vliegtuig niet het meest aantrekkelijke vervoersmiddel voor mij! Laat staan, dat ik eruit spring! Maar toch gedaan en ik kan niet anders zeggen als: SUPER!!! Echt een super ervaring! Ik had geen tijd om na te denken, want het ging van one, two, three and JUMP! Het was wel een tandemsprong, dus ik had nog iemand op mijn rug...gelukkig! Want de parachute zou eens niet open gaan...haha! Ik heb er een DVD van gekregen, dus ik kan er nog vaak van gaan nagenieten!

Van boerderijbeesten tot wilde beesten....

Image

Daar ben ik weer! Weer een heleboel meegemaakt deze week, leuke dingen, maar ook wederom indrukwekkende dingen!

Donderdag zijn we met de jongste kids van 2 tot 6 jaar naar de Animal Farm geweest. Een andere vrijwilliger had dit georganiseerd! Het was erg leuk! Paarden, ganzen, geiten, ezel, zwijntjes, etc. de kinderen genoten er werkelijk van! Ze mochten de beesten voeren en aaien, een rondritje op een tractor, spelen in de speeltuin en een lekkere lunch! Het was geweldig om de kinderen zo te zien lachen/spelen/genieten!
Vrijdag is de dag dat de kinderen bij ons in het vrijwilligershuis komen zwemmen. Wij hebben namelijk een zwembad bij huis, maar deze is mede bedoeld om de kinderen van agapi te leren zwemmen. Smorgens de kleine kinderen en smiddags de oudere kinderen! Wat een feest voor de kinderen...

De tijd vliegt....

Image

Inmiddels alweer een dikke week voorbij en veel gezien en gedaan! Maar echt....de tijd vliegt!!!

Veilig aangekomen!!

Image

Hallo allemaal!!!
Daar is ze dan...Na een erg lange reis, van schiphol naar frankfurt, van frankfurt naar johannesburg en van johannesburg naar durban, ben ik veilig aangekomen! Maar wel erg misselijk en ziek, het was echt een zware reis voor me! Alle plastic zakjes die ik bij me had en die er in het vliegtuig waren heb ik gevuld..dusssss Ik was erg blij dat ik niet alleen reisde maar met Anneke, een andere vrijwilligster die dezelfde periode als mij er is! Maar eenmaal aangekomen in het vrijwilligershuis ging het beetje bij beetje beter met me! 2 jongens van Agapi hebben savonds voor ons heerlijk gekookt, dit is een soort van project, want elke maandag komen er 2 oudere kinderen mee naar het vrijwilligershuis om hier met ons te koken en even weg te zijn van het weeshuis. De 1e nacht ook een erg goede nachtrust gehad..gelukkig maar!

The day before...

Ja...het is bijna zover! Morgen, 4 maart, vertrek ik rond 18.15 met het vliegtuig vanuit schiphol naar Frankfurt, van frankfurt naar Johannesburg en dan nog van Johannesburg naar Durban. Als het allemaal gaat zoals het moet gaan, kom ik dan 5 maart rond 12.00u aan in Durban. En hier wordt ik opgehaald...
De meeste van jullie weten het wel: maar vliegen is niet een van mijn grootste hobby, dus ik ben benieuwd!!! Maar ik heb in ieder geval super veel zin in mijn avontuur, dus tijdens die vlucht sleep ik mezelf er wel doorheen!
Tijdens mijn verblijf in Afrika kun je mij smsen op m'n (Nederlandse) mobiele nummer. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Wil je een brief/ kaart sturen, doe dit dan naar het volgende adres: Agape Vrijwilligershuis, 39A Kloofview Road, Waterfall 3652, KwaZulu-Natal, South Africa.

The day after...

Image

Ik wil nogmaals iedereen van harte bedanken voor zijn/haar aanwezigheid gister tijdens de afrikaanse avond!!! We hebben vele positieve reacties ontvangen,wat natuurlijk erg leuk is om te horen!Mede dankzij jullie hebben we er een geweldige avond van kunnen maken! Ik hoop dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft gehad? Ik vond het super dat er zo vele aanwezig waren...en dat tenslotte allemaal voor het goede doel: weeshuis Agape!
Dankzij jullie allemaal is er al 2200 euro ingezameld!!!!

Come....and Be More!!!

Image

Ik wil jullie uitnodigen voor een Afrikaanse thema avond op vrijdag 2 maart a.s. in Cafe D'n Egelantier in Haps. Aanvang vanaf 20.30 tot o1.30 uur. De officiele opening begint om 21.00 uur.
Laat u meeslepen door de Afrikaanse sferen, onder andere met afrikaanse hapjes,drankjes, een afrikaanse act etc. en steun zo de stichting Be More! Be More heeft verschillende projecten in Zuid-Afrika. Maar deze avond zal in het teken staan van het project: Agape Child Care Center. Alle opbrengsten van deze avond zal ik meenemen naar het weeshuis Agape.
Deze avond heb ik georganiseerd in samenwerking met 5 studenten van de Hogeschool Tio te Eindhoven. We hopen er met z'n allen een gezellige avond van te maken. Iedereen is welkom, komt u ook???
Klik op de bijlage en zie hier de flyer!

Jij kan mij helpen!!!

Image

Ik ga helpen...maar jij kan mij ook helpen! Help jij mij om te investeren in de kinderen van het Agape Child Care Center? Zie en klik op bijgevoegd document!

Iedereen vrijdagavond 2 maart vrijhouden!!!

Noteer alvast in je agenda... op vrijdagavond 2 maart 2007: Event Be More in cafe de Egelantier in Haps!!! Met als thema: Afrika
Iedereen is welkom!!!
Hoe en wat precies?? Dat zal binnekort op deze site te lezen zijn, dus nog even geduld!

Alle berichten

Eelke  Cornelissen

Name: Eelke Cornelissen

Was vrijwilliger bij Agape van 05 mrt 2007 tot 29 apr 2007