Leuk weekend, indrukwekkende film, goed nieuws!!

Daar ben ik weer...weer een week voorbij! Oh, wat gaat het toch snel! Elke keer zeg ik het weer, maar het is echt zo!
Afgelopen weekend ben ik met 2 andere vrijwilligers naar Drakensberge geweest. We hebben een auto gehuurd en zijn zaterdagmorgen daarheen gereden...was wel ff lastig, want je moet hier natuurlijk links rijden! Maar het raakte al snel gewend! Na 3 uur rijden, heel aangekomen bij ons verblijf 'Khotso'. We hadden een erg gezellig hutje, 'rondavel' genoemd, waar we zouden overnachten.
Zondag zijn we via de Sanipass naar Lesotho gereden. Lesotho is een buurtland wat op 3000 meter hoog ligt. De Sanipass is echt een hobbel de bobbelweg door het gebergte van drakensbergen heen. Echt een heel erg mooie natuur/omgeving!
Toen we na 2 uur boven in Lesotho waren aangekomen zijn we doorgereden naar een Lesotho-dorpje. De mensen leven daar nog erg primitief, de mannen als herders en de vrouwen zorgen voor 't huishouden. Ze leven in hutjes gemaakt van koemest. We hebben even binnen mogen kijken. Ook hebben we een stukje eigen gemaakt brood mogen proeven en een slokje bier....proest, bah dat was niet zo smakelijk, maar dat brood: HEERLIJK!! Lekker vers en warm...
Het is eigenlijk niet voor te stellen dat er nog zoveel mensen zo op deze manier leven...dan hebben wij het in Nederland erg luxe met al onze elektrische apparaten.
Daarna lekker wat gedronken en gegeten in de hoogste pub van Afrika(met een super mooi uitzicht), erg bijzonder maar gezellig! Daarna weer terug gereden naar beneden.
Maandag zijn we 3 uur gaan paardrijden door het gebergte. Eelke op een paard...je raadt het natuurlijk wel al, na nog maar een uur op dat paard te hebben gezeten, ontzettende pijn aan mijn achterste!!(en dit nu nog steeds, na een week pfff, je moet er wat voor over hebben om te gaan paardrijden) Maar het was wel zeker de moeite waard, want we reden in een super mooie omgeving: door de bossen, berg op/af, langs watervallen, mooie uitzichtpunten etc.
Wederom weer een erg geslaagd weekend, weer een deel(tje) gezien van Zuid-Afrika. :)

Deze week verblijft Paul Taylor bij ons in het vrijwilligershuis, je zult denken wie is dit nu weer.... Nou hij heeft hier 3 jaar geleden vrijwilligerswerk gedaan en hij is na zijn vrijwilligerswerk een film gaan maken over Agape. De film 'We are together' blijkt nu een succes te zijn, want hij is nu 2x in Nederland gedraaid op een filmfestival en heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. Hij is verder nog nergens anders te zien, ook kun je hem helaas nog niet via internet downloaden ofzo.....maar wij hadden de eer om de film afgelopen woensdagavond met alle vrijwilligers te mogen kijken. Wat een prachtige film!!! Vooral omdat je de kinderen kent, die in de film voorkomen. Ik huil niet snel bij het kijken van een film, maar bij deze moest ik echt af en toe een traantje wegpinken! Echt heel erg indrukwekkend! Het is de bedoeling dat de film in sommige steden gaat draaien en zelfs eventueel aan een tv zender wordt verkocht...wanneer het zover is, zal ik het de meeste van jullie laten weten!
Nu nog even wat over de speeltoestellen! Afgelopen dinsdag hadden we een afspraak. We hebben samen met haar een schets gemaakt van hoe we het willen zien, en ook een globale prijsopgave. Het gaat echt helemaal geweldig worden, ik kan die kinderen gewoon een super de super speelplaats geven met alles erop en eraan! Als ik de schets op de computer heb, dan zal ik proberen om hem op deze site te zetten, zodat jullie ook een beeld krijgen hoe het eruit gaat zien!
Ook wil ik het nog kort even hebben over Wandile. Wandile is een jongetje van 4 jaar en woont op Agape. Men denkt dat hij autistisch is. Hij zit nu dag in dag uit, als het ware opgesloten in de slaapkamer. Hij heeft altijd begeleiding nodig wanneer hij buiten de slaapkamer komt, omdat hij anders alles in zijn mond stopt, wegloopt, dingen kapot maakt, hij kan ook andere bijten,slaan etc. Wij als vrijwilligers proberen zoveel mogelijk met hem te ondernemen, zoals even met hem naar buiten, zwemmen etc.
Vanaf volgende week gaat hij naar een speciale school toe, zodat hij de individuele begeleiding kan krijgen die hij nodig heeft. Dit kost heel veel geld (wat er op Agape natuurlijk niet is) Mede dankzij onze financiele steun, ook de andere vrijwilligers : Heleen, Nicole, Christel, Diana, Anneke, Kim en ik hebben we ervoor kunnen zorgen dat hij nu een jaar lang naar school kan gaan. Goed nieuws dus....
Hiervoor wil ik jullie ook allemaal bedanken, want mede dankzij jullie donaties kan ik een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van Wandile. Ik hou jullie op de hoogte!
Verder was het dit weer zo'n beetje voor deze week, dus tot volgende week maar weer! Trouwens...ook niet onbelangrijk: het weer is weer helemaal omgeslagen en we hebben nu lekker mooi weer! De kids hebben nu 2 weken vakantie, dus we hebben allerlei leuke activiteiten op de planning staan. Hier vertel ik jullie de volgende keer meer over..
Liefs uit Afrika!!

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Yvette

Hoi Eelke,

Zo te lezen wordt er naast het harde werken ook genoten van het prachtige Zuid-Afrika. Ik ben benieuwd naar de speeltuin en de school van Wandele maar het klinkt allemaal super!
Thanks!

-Yvette

Saskia

Ha die Eelke,
En nu paaseieren zoeken met de kids dit weekend??
Super dat je ook nog wat van het land kunt zien; geniet ervan!!

Truus

Hoi Eelke,
Alleen maar positief nieuws uit Afrika.
Echt heel anders dan wat er via de TV onze huiskamers wordt binnengeslingerd!
Geniet ervan!
Tot de volgende keer.
Groetjes
Truus

Debbie

Ha Eelke,
Super dat je ook nog tijd hebt om wat van het land te zien!Veel plezier nog en geniet ervan!Liefs Debbie

Rose

Haa die Eelke, wauw, de sani pass, en khotho, ik ben er ook geweest, kei gaaf!! Heerlijk als ik die foto's zie, ik zou zo terug willen!! Heb je ook aan de old brown sherry gezeten of toch maar niet? En hoe is het met de springbokjes? Ook al geproefd?
Je bent wel goed bezig met de speeltuin zeg! En een school geregeld voor die jongen! Goed hoor!
Geniet er maar lekker van, en ook van het mooie weer natuurlijk. Hier is de lente ook echt begonnen.
Groetjes Rose

ilse

Ha liefie!!! oh het klinkt allemaal weer super!!! die film wil ik ook echt een keertje gaan kijken... maar nog een paar weekjes en je bent weer terug in ons koude alhoewel nu wel warme kikkerlandje... he meis nog heel veel plezier en tot snel dikke kusss

Fennie

Hey Meis

Klinkt allemaal super gaaf en de foto,s zijn ook echt gaaf man!!
Je maakt echt vanalles mee daar!
Die film wil ik idd ook een keer zien!
Geniet er nog lekker van want het is zo voorbij nog 2 weekjes ongeveer en dan ben je weer terug te tijd vliegt joh!
Heel veel plezier nog.
Veel liefs Fennie

Esther

He hallo,
Erg leuk om te horen waar het geld naar toe gaat. Een goed initiatief van je om het hieraan te besteden. Hier blijven de kinderen plezier van hebben. Komt het wel af voordat jij terug naar Nederland gaat of krijgen we het resultaat later te zien. Jij hebt weer een hoop meegemaakt. Geniet er nog lekker van. Het goede nieuws hier is dat het dit weekend ook ca. 20 graden wordt. Ook wij mogen hier genieten van de zon. Veel plezier nog.
Liefs Esther

"tante ivonne"

Ha ons Ela,
Wat een moooie week heb je weer achter de rug!!!Wij zijn ook de bergen in geweest alleen in Oostenrijk dan....boven konden we nog skieen en smiddags zaten we beneden in de zon te BBQ.....dus we hebben lekkere dagen gehad.Zijn nu net 2 uurtjes thuis!!!
Helemaal geweldig dat de speeltoestellen gerealiseerd worden...is het dan ook klaar voordat je weer vertrekt??nog 2 weekjes en dan ben je dr al weer....kun je de konigin nog feliciteren!Maar geniet er van en tot gauw!! Liefs De Rutjes uut Gennep.
xxxx

de Willem Lex

Ha die Eelke! Goed om te lezen dat het nog steeds zo goed met je gaat! Ik had je verhaal in Suriname al gelezen, Elles zat naast me! Had je ook gelijk willen mailen, maar de tijd zat erop! We zijn inmiddels weer terug in Haps, helaas! Het was een geweldige vakantie! Een hele belevenis met veel indrukwekkende momenten. We hebben veel foto's gemaakt en mijn geheugenkaart zit vol! Met Elles gaat het super! Als ik de kans had, kwam ik ook nog even bij jou kijken...!! Hi, hi! Wat gaaf van die speeltoestellen, ben benieuwd naar de bewegende beelden op de computer. En dat jongetje Wandile, krijg er helemaal kippevel van! Wat goed dat jullie iets voor hem kunnen betekenen. Nou meissie, succes nog de komende tijd! Blijf genieten van alle mooie, waardevolle en dankbare momenten! x Lenny

Eelke  Cornelissen

Name: Eelke Cornelissen

Was vrijwilliger bij Agape van 05 mrt 2007 tot 29 apr 2007