2 weken vakantie...voor de kids!!!!

Vrijdag 30 maart hebben de kids vakantie gekregen....2 weken schoolvakantie! Alle 50 kids hele dagen op Agape, alhoewel....er zijn een aantal kinderen op Agape die 100% wees zijn, maar er zijn er ook een aantal die nog wel iets van familie hebben (zoals een vader of moeder of opa of oma of tante etc.) Wat betekend dat sommige kinderen nog wel eens in weekenden of vakanties naar hun familie gaan! Helaas kan de familie de volledige zorg van het kind niet helemaal op zich nemen omdat ze te ziek zijn, geen geld hebben etc.
Wij hebben met de vrijwilligers een vakantieprogramma in elkaar gezet. Elke dag hadden we wel weer een andere activiteit gepland.
Dinsdag was het zo'n goed weer, dus hebben we hier maar meteen gebruik van gemaakt: we zijn gaan zwemmen met alle kids! Wel in groepjes, zodat we het overzicht nog een beetje konden behouden. Maar als je iets leuks met de kinderen hier wil gaan doen, dan is zwemmen altijd oke, dit vinden ze zo geweldig!
Woensdag hadden we een estafette-race met allerlei hollandse spelletjes, zoals spijkerpoepen, zaklopen, spekhappen etc. Erg leuk om ze zo gemotiveerd mee te zien doen!
Donderdag hebben we in de ochtend de kids gesminckt en smiddags hebben we paashazen gemaakt van karton en later hebben we paaseieren beschildert. En natuurlijk....de paaseieren verstopt!

Zondag hebben we de oudere boys (van 10 jaar en ouder) meegenomen naar het vrijwilligershuis voor een heerlijke barbeque en een filmpje. In eerste instantie zouden we naar een voetbalwedstrijd met ze gaan, maar dit bleek niet echt veilig voor ons te zijn, dus moesten we wat anders verzinnen. We hebben met ze een filmpje gehuurd en boodschappen gedaan voor de barbeque. Voor de jongens is het gewoon al heerlijk om even weg te zijn van Agape, om eens een keer niet te hoeven zorgen voor de kleinere kinderen, maar om gewoon eens hun eigen dingen te kunnen doen. Met z'n alle aan een tafel, de tafel leuk gedekt met kaarsjes om het beetje gezellig te maken ;) Op Agape krijgen ze een bord met eten in hun handen en dan kunnen ze op een stoel gaan zitten of het staand gaan eten, maar gezellig met z'n alle aan een tafel daar is daar geen plaats voor en kennen ze daar gewoonweg niet! Zo b.v. een stuk vlees, wat groente, brood, sausje op een bord: voor ons zo gewoon, maar voor hun dus echt niet! Alles krijgen ze daar door elkaar heen....Ze hebben zo genoten die avond/middag! Als dank, gingen de jongens voor ons zingen: nou ik kan je zeggen dat was een tranentrekker hoor!!!
Maandag had een andere vrijwilliger ervoor gezorgd dat we met alle kids naar de bioscoop konden gaan, van klein tot oud iedereen ging mee! Wederom genoten met hun enorme bak popcorn..
Dinsdag waren we uitgenodigt bij Mother of Peace (een ander project van Be More, ook een weeshuis) om daar met alle kinderen van Agape naar toe te gaan. We hebben daar wat spelletjes gedaan, kregen wat lekkers te eten en daarna hebben de kids nog voor elkaar gezongen!
Woensdag hebben we voor de oudere meiden van 10 jaar en ouder een beauty-day gehouden! Wederom hebben we ze meegenomen naar het vrijwilligershuis. We hebben pannenkoeken met ze gebakken en natuurlijk heerlijk met z'n alle aan tafel gegeten. Daarna omstebeurt in bad....1 groot waterfestijn! Je kunt je voorstellen dat ze dat natuurlijk niet gewend zijn op Agape. Ze moeten het daar met 2 douches doen, die er echt niet fris uitzien! We hadden allerlei shampoo's, conditioners, maskertjes, nagellakjes, haarbanden etc. in huis gehaald. En daarna begon het tutten, nagellak erop, nagellak eraf, ohnee toch ander kleurtje, en zo maar door en door! Geweldig!!! Daarna lekker met kopje tee en heerlijk gebakje voor de tv, film kijken! Complete beauty-day!
Donderdag zijn we met alle kids naar het strand geweest, het weer was helaas niet geweldig, maar we zijn toch gegaan. We zijn nog wel even het water in gegaan, maar het was toch wel erg koud! Ondanks dat hebben we er toch een leuke, geslaagde dag van kunnen maken met allerlei balspelletjes etc.
Nou denken jullie vast: zo, die kinderen worden flink verwend!!! En ja, dat is misschien ook zo! Maar er wel aan denken, dat de kinderen verder helemaal niks tot weinig hebben, weinig tot geen familie, geen persoonlijke spulletjes, dus ze moeten het echt van zo'n dingetjes hebben...Ik kan zeggen: Wij als vrijwilligers hebben genoten van deze 2 intensieve weken met de kids, maar ik weet zeker dat de kinderen er nog veel meer van hebben genoten!!!! En dat is het belangrijkste...
Weer 2 intensieve weken voorbij...en nu nog maar 2 weken te gaan! bah bah..het gaat zo snel!!! En ik wil nog lang niet naar huis, er is hier nog zoveel te doen! Maar goed, tot volgende week weer een keer!
Liefs vanuit (het nu erg koude) Afrika!


Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Marloes

Hey Eel, wat gaaf dat je met kleine dingen zoveel kunt betekenen voor die kinderen zeg! wat leuk. Ik vind het steeds weer leuk om je verhalen te lezen! ik wens je succes en veel plezier met de laatste weekjes!
ps. ik ben nog steeds geen tante geworden,vandaag is ze uitgeteld dus nog steeds wachten!

tot snel. X

Janny Selten

Hoi Eelke,

Leuk om je verhalen te lezen, vanmorgen jullie mam nog gesproken (die was met jouw oma en yvon aan het schüppen)en ik dacht zal nu ook maar eens een keer reageren. Geniet van je laatste twee weken daar.
Groetjes van Janny (nicht van je moeder dus) uit Venray

Debbie

Ha die Eel,
Echt weer super om te lezen wat je allemaal doet! Geniet de 2 weekjes nog!
xx Debbie

Nicole

Hoi Eelke!
Jullie hebben hele leuke dingen gedaan! Ik mis jullie en mn de kids!
Tot volgende week!
Liefs Nicole

Elles

Hey Ela!
Wat ben je toch goed intensief bezig daar. Lijkt me zo geweldig om te zien hoe die kinderen van die kleine dingen te genieten. Helaas zit het er al weer bijna op. Maar je doet het super, ga er nog voor de laatste twee weekjes!

Hier gaat alles ook alles goed, geweldige vakantie gehad met de family.

Tot snel!!
xxxx

linda

He eel,

super hoor, ik zit met kippevel te lezen wat jullie allemaal doen voor de kinderen... Mooie foto's ook! geniet ervan de laatste twee weken.... x vanuit het zonnige cuijk, linda.

Lobke

Hey meis,
Ik liep 2 verhalen achter, maar ben weer helemaal bij. Mooie verhalen en super wat je doet voor dat jongetje.
Thanx voor je smsje met mn verjaardag, leuk dat je eraan gedacht hebt!! Heb een erg leuke dag gehad.
Tot over 2 weken, geniet er nog van!! Take care!! liefs Lobke

Lucy Nabuurs

Door Bernice ben ik aan de naam van jouw site gekomen. Ik zit alles met verbazing te bekijken. Wat geweldig wat je daar allemaal doormaakt en dat je zo veel voor die kinderen kunt betekenen. Nog heel veel succes de laatste weken. Lucy Nabuurs

anny

Hoi Eelke,

Geweldig om je verhalen te lezen, ik print ze ook voor oma uit en zij leest ze ook weer met veel plezier. Nog maar een weekje en dan zien we weer in Haps, met heel veel foto's en verhalen
groetjes Henk en Anny

Riëtte


Ha Eel,

nog bedankt voor je kaart, kwam precies op de goede dag aan.Hoe krijg je het voor elkaar!!! Maar als ik lees wat je in de afgelopen weken allemaal geregeld hebt gekregen hoef ik me daar niet over te verbazen. Geniet van je laatste week. Groetjes, Riëtte

de Willem Lex

Super, super, super meid! Echt geweldig! Kan me stiekem wel een beetje voorstellen dat je eigenlijk nog niet naar huis wil! Maarrrr...zo ver is het nog niet, nog een weekje genieten van de kids en alles er om heen!!! x Lenny

Marloes

Hoi Eelke! Leuke verhalen, wat een activeiten zeg. De kids moeten wel een super vakantie hebben. Groetjes Marloes (namen Be More)

ilse

hey liefie!! klinkt weer allemaal super! we zien je alweer over een weekje... tot snel en nog super veel plezier! dikke kuss marieke en ilse

Truus

Hoi Eelke,

Ik heb de aankondiging van dit laatste verhaal blijkbaar gemist.
Via Be more zag ik dat je er twee zeer intensieve weken op hebt zitten.
Goed bezig zeg en geniet van de laatste dagen.
Truus

Eelke  Cornelissen

Name: Eelke Cornelissen

Was vrijwilliger bij Agape van 05 mrt 2007 tot 29 apr 2007