...helaas het zit er alweer op! Back in Holland!

Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering...
Het afscheid van alles en iedereen in Zuid Afrika viel me erg zwaar! 2 maanden is veel te kort voor mij, dat is iets wat voor mij vast staat! Maar ik ben blij dat ik deze onvergetelijke, leerzame ervaring heb mogen meemaken!
Afscheid nemen van die lieve, zorgzame, schattige, stralende kids...Je geeft ze een dikke knuffel en zegt ze: 'Goodbye', maar werkelijk het besef hebben dat je echt weggaat hebben ze volgens mij niet en dan heb ik het vooral over de jongste kinderen! En met de wat oudere kinderen...eindelijk heb je een band (vertrouwen) met ze opgebouwd en dan moet je ze weer verlaten, pff zo pijnlijk is dat! Van kinderen die normaal erg stilletjes zijn, dat juist die kinderen op een onverwachts moment naar je toe komen en zeggen dat ze je gaan missen, snik!
Die lieve, zorgzame, schattige, stralende kids....al zoveel meegemaakt in hun jonge jaren, maar toch iedere dag weer zo lief, zorgzaam, schattig en stralend!!!
Ik heb de afgelopen 2 maanden een geweldige tijd gehad, die ik voor geen goud heb willen missen! Ik heb veel gezien, gedaan, beleefd...leuke dingen, maar ook minder leuke dingen! Ik kan in ieder geval zeker zeggen dat ik veel geleerd heb in deze afgelopen periode en dat ik zeker het idee heb dat ik een verschil heb kunnen maken...en dat geeft me een voldaan gevoel!!!
Als afsluiting wil ik iedereen bedanken, die al die tijd mij hebben gevolgd via deze weblog! Mijn dank voor de lieve berichtjes op de site, smsjes, emailtjes, telefoontjes en kaartjes die ik heb ontvangen! En natuurlijk ook de mensen van/achter Be More wil ik van harte bedanken voor de goede ondersteuning en begeleiding! Keep up the good work!!!!
En ik kan het niet vaak genoeg zeggen: dank voor de donaties die zijn gedaan! Want dankzij deze donaties heb ik veel kunnen bereiken/doen! Even op een rijtje:
- 200 euro Speciaal onderwijs voor Wandile (autistisch jongetje)
- 1000 euro dekens/pyama's Dream Centre (opvang HIV/Aids patienten)
- 2000 euro speeltoestellen weeshuis Agape
- en nog een klein bedrag aan leuke uitstapjes/activiteiten met de kids!
En dan nu weer terug in Nederland...voordat je het weet zit je zo weer in je 'normale' ritme. Maar wel met vele herrinneringen rijker! En regelmatig tot vaak nog met mijn gedachte bij Agape...want wat kan de wereld soms toch oneerlijk zijn?!?!
Wees de verandering die je in de wereld wil zien...

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Louis en Annelie

Eelke geweldig hoe je dit gedaan hebt.
Een hele bagage voor je leven.
Wij hebben elke dag vol spanning naar jouw mail uitgezien geweldig om te lezen.
Wij zijn trost op jou.Geweldig wat jij voor die kindertjes gedaan hebt.

Truus

Eelke bedankt voor al je inspirerende verhalen.
Fantastisch werk gedaan!!
Succes om al je ervaringen een plekje te geven.
Groetjes,
TruusMichel

Hoi Eelke,

Jij ook ontzettend bedankt voor je bijdrage aan Agape (en Be More) - you made a difference!


Groetjes,

Michel

Eelke

Ik kreeg nu al tranen bij het lezen van je afscheidsverhaaltje... Je hebt het echt geweldig goed gedaan. En wat een super foto's nog bij je verhaal. Om kippenvel van te krijgen. Ik spreek je snel!

christel

Hoi eelke,

wat een prachtig verhaal heb je nog geschreven. Wat was het een leuke tijd, en wat geeft het je een goed gevoel om wat voor de kinderen te kunnen doen. Maar nu weer in Nederland, viel mij erg zwaar. hoop dat het jou makkelijker afgaat. ik zou graag nog je mail adres willen hebben, om nog foto's uit te wisselen en na te 'praten'. hoor het wel.

liefs christel
christelenmartijn@hotmail.com

de Willem Lex

He Eelke, je mag echt trots zijn op jezelf! Je hebt prachtig mooi werk gedaan en bent met een rugzak vol bagage terug in Nederland. Dat pakken ze je niet meer af! Misschien lijken sommige dingen hier nu wel wat anders als je ze even in een ander daglicht stelt door even terug te denken aan Agape... Succes met het acclimatiseren! Tot snel! Liefs, Lenny

ilse,..

hoi Eelke, ik zal me eerst ff voorstellen ik ben ilse en ben 16 jaar en kom uit langenboom. ik heb heel toevallig van een jongen het boekje de schakel gekregen waar een verhaal over jou instond over dat je naar zuid-afrika bent geweest. ik vind dat echt helemaal geweldig. ik ga er dit jaar ok een maandje heen ik ga naar kenia en gaan daar in kisumu in het zorgcenterum helpen. bij de straatkinderen. ik heb daar echt supper zin in. en vooral als ik dan weer z'n verhalen lees. jij hebt wel heel veel daar gedaan. dat lijkt me echt geweldig alleen dat kunnen wij niet zo goed:( omdat we vooral ook nog jong zijn en we maar maandje heen mogen. maar ik hoop da we toch wat kunnen betekenen daar. en dat ik daar veel mag zien en veel mag leren. we hebben nu al veel voor bereidingen gedaan met de groep. (18 jongeren van 15 en 16 jaar.) ook om elkaar te leren kennen. we zijn nu plannen aan het verzinnen om geld in te zamelen maar dat gaat wel lukken. denk ik :) maar hoe is het met jou nu?? denk je er nog veel over na?? en ga je ngo een keer terug?? srry dat ik zo nieuwsgierig ben maar heb er zelf ok heel veel zin in :) groetjes ilse

Esther

Hoi Eelke,

Ik heb net je hele weblog gelezen en ik vind dat je het zo mooi beschreven hebt! Sterkte met het wennen in Nederland, ik weet het, het valt niet mee!

Groetjes, Esther

Eelke  Cornelissen

Name: Eelke Cornelissen

Was vrijwilliger bij Agape van 05 mrt 2007 tot 29 apr 2007